JEANS
materijali
Comfort denim
Osnovne karakteristike comfort denim materijala su kompaktnost i fleksibilnost koji obezbeđuju osećaj udobnosti i prijatnosti tokom čitavog dana. Comfort denim materijal je izuzetno kvalitetan i izdrživ što vam garantuje dugotrajnost samog artikla. Ovaj materijal je najbolja opcija za modele farmerki sa ravnim nogavicama koje ne prijanjaju u potpunosti uz telo već imaju opušteniju formu kao što su Legend World Wide modeli slim i mom fita.
Statičan denim
Osnovne karakteristike statičnog denim materijala su fleksibilnost i prilagodljivost telu koji omogućavaju da se u njima osećate udobno i komforno tokom celog dana. Jeans izrađen od ovog materijala se oblikuje i ponaša u skladu sa vašim aktivnostima tokom nošenja. Statičan denim materijal je izuzetno izdrživ što vam garantuje dugotrajnost samog artikla. Ovaj materijal je najbolja opcija za modele farmerki sa ravnim i širim nogavicama koje ne prijanjaju uz kožu kao što su Legend World Wide modeli regular i wide kroja.
Stretch denim
Osnovna karakteristika stretch denim materijala jeste fleksibilnost. Ovaj materijal je idealna opcija za modele farmerki sa uskim nogavicama koje ne ostavljaju mnogo prostora između tela i materijala već prijanjaju na kožu. Uz prisustvo malog procenta elastina dobija se idealna kompaktnost i prilagodljivost materijala. Legend World Wide slim i skinny fit modeli često se izrađuju od stretch denim materijala.
Super Stretch denim
Osnovna karakteristika ovog materijala jeste kompaktnost i potpuna prilagodljivost. Modeli izrađeni od ovog materijala u potpunosti prate liniju tela i ne menjaju prvobitni oblik. Super stretch denim materijal najčešće je izrađen u kombinaciji pamuka i malog procenta elastina koji mu omogućava fleksibilnost. Ovaj materijal je najbolja opcija za uske modele farmerki sa nogavicama koje u potpunosti prate konturu tela kao što su Legend World Wide skinny modeli.
Održavanje
Jeans-a
Legend World Wide Jeans izrađen je od pažljivo odabranih kvalitetnih materijala koje je potrebno održavati na pravilan način kako biste u njihovoj udobnosti uživali dugi niz godina.
Pranje
Pranje džinsa je jedan od najvažnijih procesa u njihovom održavanju. Načinom na kojim perete džins najviše utičete na vek trajanja vaših farmerica. Legend World Wide Jeans preporučljivo je prati nakon nekoliko nošenja na programu za osetljive tkanine “quick wash“ na temperaturi koja ne prelazi 40oC. Prilikom pranja koristite blage deterdžente, preporučljivo je koristiti deterdžente za taman veš koji će neutralisati hlor u vodi.
Sušenje
Zatim sledi sušenje džinsa. Jeans je preporučljivo sušiti izvrnut na naličje, na vazduhu tako da ih ne izlažete direktno suncu. Nikako nije preporučljivo sušiti Jeans u mašinama za sušenje jer to može ubrzati proces propadanja Jeans komada.
Peglanje
Peglanje Legend džinsa nije potrebno. Savetujemo vam da Jeans nakon pranja protresete i tako ravan zakačite da se osuši kako ne bi došlo do gužvanja. Ukoliko je peglanje neophodno temperaturu na pegli podesite na minimum.